KM 2019 report

Kolem Melechova vítězí opět Habermann

16 ročník Kolem Melechova je historií. Přes nepříznivou předpověď počasí, se v sobotu trasu cyklistického závodu rozhodla zdolat šedesátka účastníků. Jestli byl 16. ročník v něčem výjimečný, tak to byla účast kategorie žen, kterých se v pelotonu pohybovalo osm. A věřte, že to byl velice pěkný pohled. Kategorie mužů absolvovaly celkem 3 okruhy v délce 68,4 km, kategorie žen a juniorů 2 okruhy v délce 45,6 km.

Po hromadném startu se na čele závodu vyprofilovala skupina osmi závodníků ve které byl i loňský vítěz Richard Habermann. Jak později v rozhovoru uvedl, tak se z této skupiny pokoušel stále někdo odjet a vypracovat si rozhodující náskok. Vítězství  v kategorii muži si po v rychlém a dramatickém závěrečném spurtu vybojoval Richard Habermann, Kovo Praha v čase 1:49:21. V těsném závěsu za ním dojela dvojice Tomáš Bakus a Doležal Adam z ČEZ CT Tábor.

V kategorii ženy si vítězství vybojovala Lenka Petříková, Agro Kolín v čase 1:25::33. Mezi juniory se na prvním místě umístil Pavel Svoboda, Vokolek Cycling team.

Všichni vítězové si postupně vyzkoušeli nové stupně vítězů, které budou provázet akce Poháru Melechova v dalších letech a převzali si na nich medaile i množství věcných darů, které poskytli sponzoři a podpořili tím konání závodu. Nakonec i to počasí se slitovalo, celý průběh akce proběhl bez deště a krátce nám posvítilo i sluníčko. Déšť se spustil až s vyhlášením výsledků a medailovou žní.