2012 TM

MELECHOVSKÝ TRIATLON POTŘETÍ V ŘADĚ VYHRÁL VÁCLAV HOLUB

!!! VÝSLEDKY !!!

!!!! FOTO !!!!

V sobotu 28.července 2012 se uskutečnil jubilejní patnáctý ročník závodu Malý železný muž/žena Melechova. Na rozdíl od několika předchozích ročníků se tentokrát počasí rozhodlo oslavu tohoto kulatého jubilea nenarušovat žádnými dešťovými přeháňkami a na závodníky čekala modrá obloha a teplota takřka tropická. Přízeň počasí se odrazila i na počtu účastníků, kterých se sešla na startu rovná stovka.

V plavecké části se oddělila silná pětičlenná skupina závodníků, kterou tvořili Pavel Hotař, Lukáš Nedělka, Ondřej Sedláček a Petr Kozmon, jimž po skvělém výkonu v plavecké části statně sekundovala Klára Kučerová. Z vody vylézal těsně první Pavel Hotař, který tentokrát vytvořil favorizovanou štafetu s Tomášem Bednářem. V těsném závěsu za Hotařem vstupovala do cyklistické části právě Klára Kučerová, třetí místo držel Lukáš Nedělka. Pětatřicetikilometrovou cyklistickou část doslova prolétl vítěz posledních dvou ročníků Václav Holub z Velosport Valenta Scott Teamu a nenechal nikoho na pochybách, že to s útokem na hattrick myslí skutečně vážně. Jak se později ukázalo, tento útok byl rozhodující, neboť Vašek neměl problém svůj náskok z kola udržet i v běžecké části a v čase 1:27:11 protnul cílovou pásku. Druhé místo stejně jako v loňském roce obsadil s téměř tříminutovou ztrátou Martin Hanáček (1:30:00). Další z favoritů, Lukáš Nedělka, závod nedokončil a neobhájil svou bronzovou medaili z předchozího ročníku. Bronzovou příčku tak obsadil Jiří Beránek (1:30:34), který předvedl dobrý výkon zejména v běžecké části.

Ani další mužské kategorie nepřinesly překvapivé vítěze. V kategorii nad 40 let zvítězil František Tichý (1:33:43), který svou ztrátu z plavání dohnal v cyklistické části a zejména v běhu, který absolvoval nejrychleji ze všech účastníků napříč kategoriemi. Druhé místo obsadil Jan Materna (1:35:37) a na třetí pozici se umístil Petr Šťáva (1:40:17). V kategorii nad 50 let obhájil prvenství mnohonásobný vítěz Luděk Ševčík (1:42:18) o necelé dvě minuty před Jindřichem Musilem (1:44:07), třetí místo pak obsadil Zdeněk Procházka (1:46:41).

V ženské kategorii zvítězila zmiňovaná Klára Kučerová (1:51:17), která o více než minutu porazila druhou Martinu Pelánovou (1:52:35) a třetí Petru Jiránkovou (1:56:47). Pavel Hotař a Tomáš Bednář z Penco Teamu bez problémů potvrdili papírové předpoklady a s přehledem dominovali v kategorii štafet. Druhé místo obsadila štafeta ve složení Strnka, Holubová a Lauer, na bronzový stupínek pak vystoupila trojice Novák, Vašák a Nováková.

Vítěz může být sice jen jeden, nicméně obdiv a uznání si zaslouží všichni, kteří se v takto parném počasí s náročnou tratí statečně popasovali. Po doběhu závodníci využili možnost osvěžit tělo i mysl v Restauraci Na Vršku, která tradičně vytvořila závodníkům i jejich doprovodu skvělé zázemí. Hojně využívaná byla i možnost svěřit se do péče skvělých maséru z masérské školy BuĎFiT. Rušno bylo rovněž u stánků se sportovním vybavením firmy New Balance a se sportovní výživou a doplňky firmy Penco.

Jubilejní patnáctý ročník Melechovského triatlonu tak přinesl krásný zážitek a velmi kvalitní sportovní výkony. Patnáctý ročník je již historií, do diáře si však zaznamenejte datum konání ročníku šestnáctého – 27.července 2013

_____________________________________________________________________

SILNIČNÍ TRIATLON MELECHOV SLAVÍ JUBILEUM

Stalo se již tradicí, že čtvrtá červencová sobota na Vysočině každoročně patří triatlonovému závodu Malý železný muž/žena Melechova. Ač se to zdá neuvěřitelné, letošní ročník, který se uskuteční 28.července 2012, bude již jubilejním patnáctým v historii. Proto by si žádný triatlonový nadšenec neměl nechat ujít příležitost oslavit kulaté narozeniny tohoto oblíbeného závodu! Ceny se budou rozdávat jako vždy v několika kategoriích – muži, ženy, muži nad 40 let, muži nad 50 let a stále oblíbenější tříčlenné štafety, jejichž prostřednictvím se pořadatelé od počátku snaží přiblížit tento sport široké veřejnosti. Není jistě bez zajímavosti, že jeden z favoritů letošního závodu a vítěz posledních dvou ročníků Václav Holub, začínal své hvězdné působení na Melechově jako člen (vítězné) štafety. Kromě něj má šanci na třetí vítězství v řadě a zisk putovního poháru do svých rukou rovněž Luděk Ševčík ve veteránské kategorii.

Prezence k letošnímu ročníku probíhá od 8:30 do 9:30 v restauraci Na Vršku, která tvoří tradičně kvalitní zázemí závodu a s láskou a péčí se stará zároveň o žaludky a pitný režim závodníků i jejich doprovodu (menu pro závodníky je v ceně startovného). Samotný start závodu je naplánován v 10:30 u nedalekého rybníku v Koutech. Tratě jsou situovány do nádherné přírody, před třemi lety se navíc trasa běhu vrátila ke své původní podobě – do okolí vrchu Melechova. V cíli bude pro účastníky připraveno další občerstvení ve formě ovoce a iontových nápojů, stejně jako možnost svěřit své tělo do péče kvalitních masérů. Vyhlášení výsledků probíhá po doběhu všech závodníků opět v restauraci Na Vršku.

Pevně věříme, že letošní patnáctý ročník Melechovského triatlonu přiláká velký počet gratulantů v podobě závodníků i jejich doprovodu a všichni společně toto krásné jubileum oslavíme! Další informace, propozice, fotografie a výsledky z předchozích ročníků naleznete na www.melechov.cz.

Jiří Pecha, hlavní pořadatel

Tel.:420777220084

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
 

XV. TRIATLON MELECHOV

Sobota 28.7.2012

Prezentace:  8hod.:30min. - 9hod.:30min Restaurace Na Vršku

Start:  10 hod. : 30 min.

mzmzm_plakat_12

Příjezd od Prahy: D1 exit 66 - Ledeč nad Sázavou, Čechtice (poté stále směr Ledeč nad Sázavou). Nedojede se až do Ledče nad Sázavou (2km), neustále se držet směr Humpolec - Kamenná Lhota ( tam odbočíme vlevo směr Kouty) - projedeme obcí Kouty - míjíme rybník po pravé straně - na křižovatce se dáme doprava nahoru (z těchto míst bude již místo prezentace a parkoviště dobře značeno).