2009 PM

POHÁR MELECHOVA 2009 VYBOJOVAL CASKA

 

     

  

   Šedivý? Svoboda? Knytl? Caska ! I tak by mohl vypadat titulek tohoto článku. I když vítězství  Petra Casky bylo dle melechovských "bookmakerů" Smile nejpravděpodobnější, napětí před startem krosu, který měl rozhodnout, bylo na všech favoritech patrné. Bodový odstup na prvních příčkách byl totiž zanedbatelný, mezí prvním Marcel Šedivým a čtvrtým Pepou Svobodou a Petrem Caskou byl rozdíl pouhopouhých třech bodů. Martin Knytl na první příčku ztrácel dokonce bod jediný. Bylo jasné že pokud se někomu z této kandidátské čtyřky, podaří dostat na bednu, má téměř vzhledem k vyššímu bodovému zisku na prvních třech příčkách , vyhráno. Předpoklady se nakonec potvrdily a Petr dokázal že typ tratě Stvořidla Krosu nejvíce vyhovoval právě jemu a druhým místem a ziskem 95 bodů  soupeřům odskočil .  Patří mu tedy upřímné gratulace, doufejme že poruší svou zásadu "první a zároveň poslední účasti" a příští rok vyrazí do boje za obhajobou. Pokud ano tak to ale nebude mít vůbec lehké. Jak již bylo uvedeno počet závodů v Poháru Melechova se totiž od příštího roku zdvojnásobí. Přibyde silniční cyklistický závod Kolem Melechova, silniční triatlon Melechov a Běh Šeptouchovem. Body se budou započítávat z pěti nejlepších výsledků. Sezona začne prvního května Vilemovickou 120kou. Naviděnou ve Vilémovicích. 

Nutno dodat že druhé místo obsadil Martin Knytl závodící v barvách PolarShop.cz a třetí skončil předák vystrkovského extrem teamu, velký srdcař, Pepa Svoboda. Historicky první vítězkou Poháru Melechova v ženské kategorii se stala  Sandra Pytlíková z Cykloklubu Havlíčkův Brod. Svým umístěním na Vilémovické 120ce a Xteře Melechov (2x 2. místo) a sobotním vítězstvím získala 290 bodů a mezi ženami neměla konkurentku.

Sandra Pytlíková, vítězka Poháru Melechov 2009

    

   

AŽ KROS ROZHODNE O VÍTĚZI POHÁRU 

   

Tak jako vloni i letos o vítězi Poháru Melechova rozhodne až poslední závod sezóny Kros Stvořidla. Adeptů na vítězství je hned několik. Kromě vedoucího závodníka průběžného pořadí Marcela Šedivého se s minimálním bodovým odstupem o svou šanci hlásí stále se výkonostně lepšící Martin Knytl. Na proběhnuvším běhu Šeptouchovem dal zase o sobě vědět další favorit a to Petr Caska, který na vedoucí příčku ztrácí pouhopouhé dva body. Výkon na Šeptouchově ho však v možných šancích řadí téměř nejvýše. Nesmíme zapomenout ani na Pepu Svobodu z Vystrkova teamu, který se sezonu od sezony z ortodoxního bajkera pomalu přeorientovává v triatleta a běžecky se výrazně zlepšuje.

    

  

XTERRA POHÁR JEŠTĚ VÍCE ZDRAMATIZOVALA 

Očekávání nápovědy na zisk poháru po tiratlonu nebylo vyslyšeno. Žhavých kandidátů naopak přibylo. Se slušnou pozicí po V120ce a tedy s velkou šancí na vítězství v sérii se na letošní xterru přihlásil i světelský cyklisticky profilovaný borec stáje Catus bike teamu Marcel Šedivý. Hozenou rukavici bez povšimnutí nenechal ani Petr Caska který svou taktéž historicky první účastí na xteře dal Šedivákovi jasnou odpověď že se mu bude celkové vítězství snažit překazit či přinejmenším znepříjemnit. Novopečené účastníky xterry v boji o pohár doplňují již melechovskou xterrou protřelý Pepa Svoboda a Martin Knytl který si svým celkovým 5tým místem na xteře zaslouženě vydobyl druhou příčku průběžného pořadí. Mezi těmito čtyřmi borci je minimalní bodový rozdíl což zaručuje podzimnímu Stvořidla Krosu patřičný náboj.

Kdo nakonec zvedne pohár Melechova za rok 2009 nad hlavu se dozvíme 31.10.2009. Přijďte si zazávodit a možná i svou účastí ovlivnit jak to vše nakonec dopadne :O)

Průběžné pořadí ZDE.

     

      

POHÁR MELECHOVA 2009 : PRŮBĚŽNÉ POŘADÍ

Soutěž o pohár Melechova se nachází ve své třetině. První příčky průběžného pořadí jsou po jarní Vilémovické 120ce okupovány výhradně cyklistickými specialisty a tak můžeme předpokládat že teprve Xterra napoví více kdo by mohl na podzim , tento pohár získat. Průběžné pořadí ZDE.