XKS 2018

VE STVOŘIDLECH VÍTĚZÍ MILÁČEK A KOTLÍKOVÁ

!!! VÝSLEDKY.xls !!!  !!! VÝSLEDKY.pdf!!!

Petr Miláček vrací porážku z Šeptouchova Liboru Eremkovi a s přehledem obhajuje loňské vítězství, jak v krosu na Stvořidlech tak v celém Poháru Melechova 2018. Na mírně zkrácené trati se bez ohledu na deštivé počasí  a sním spojený kluzký povrch,  běžely poměrně rychlé časy. 1.Miláček 16:51, 2. Eremka 17:04, 3. Vítů 17:59. Skvělý čas v ženách zaběhla vítězka Petra Kotlíková 19:15 , která tak   v celkovém pořadí společně s muži doběhla na obdivuhodném desátém místě!!!  Jako druhá cílem proběhla Sandra Kocúrková 24:27 a třetí Šárka Čejková , která svými celoročně skvělými podávanými výkony vítězí v Poháru Melechova 2018. 

XII. XKROS STVOŘIDLA 2018

Sobota 27.10.2018

Prezentace:  10:00 - 10:45min

Start: 11:00

Vyhlášení výsledků závodu a Poháru Melechova 2018 : 12 hod. : 30 min

XKS 18

 

 

PM 2009: Caska, Knytl, Svoboda

POHÁR MELECHOVA 09

 1. CASKA 2. KNYTL 3. SVOBODA 

konečné výsledky 2009

  

Šedivý? Svoboda? Knytl? Caska ! I tak by mohl vypadat titulek tohoto článku. I když vítězství  Petra Casky bylo dle melechovských "bookmakerů" Smile nejpravděpodobnější, napětí před startem krosu, který měl rozhodnout, bylo na všech favoritech patrné. Bodový odstup na prvních příčkách byl totiž zanedbatelný, mezí prvním Marcel Šedivým a čtvrtým Pepou Svobodou a Petrem Caskou byl rozdíl pouhopouhých třech bodů. Martin Knytl na první příčku ztrácel dokonce bod jediný. Bylo jasné že pokud se někomu z této kandidátské čtyřky, podaří dostat na bednu, má téměř vzhledem k vyššímu bodovému zisku na prvních třech příčkách , vyhráno. Předpoklady se nakonec potvrdily a Petr dokázal že typ tratě Stvořidla Krosu nejvíce vyhovoval právě jemu a druhým místem a ziskem 95 bodů  soupeřům odskočil .  Patří mu tedy upřímné gratulace, doufejme že poruší svou zásadu "první a zároveň poslední účasti" a příští rok vyrazí do boje za obhajobou. Pokud ano tak to ale nebude mít vůbec lehké. Jak již bylo uvedeno počet závodů v Poháru Melechova se totiž od příštího roku zdvojnásobí. Přibyde silniční cyklistický závod Kolem Melechova, silniční triatlon Melechov a Běh Šeptouchovem. Body se budou započítávat z pěti nejlepších výsledků. Sezona začne prvního května Vilemovickou 120kou. Naviděnou ve Vilémovicích. 

Nutno dodat že druhé místo obsadil Martin Knytl závodící v barvách PolarShop.cz a třetí skončil předák vystrkovského extrem teamu, velký srdcař, Pepa Svoboda. Historicky první vítězkou Poháru Melechova v ženské kategorii se stala  Sandra Pytlíková z Cykloklubu Havlíčkův Brod. Svým umístěním na Vilémovické 120ce a Xteře Melechov (2x 2. místo) a sobotním vítězstvím získala 290 bodů a mezi ženami neměla konkurentku.

Sandra Pytlíková, vítězka Poháru Melechov 2009

2010 XKS

IV. KROS STVOŘIDLA -  ZLATÝ HATTRICK TICHÝHO

VÝSLEDKY !!!

FOTO Jiří Sladkovský

FOTO Spolek autorů na picasa web

2010_11_06_073w

Tento závod zatím ve své krátké historii  poznal jenom dva vítěze. Jindru Musila z Extrem teamu Vystrkov , toho času ještě závodící za SK Bystrá, který se stal historicky prvním vítězem a Františka Tichýho z Veloservisu Havlíčkův Brod , který hned od druhého ročníku, na stupínek nejvyšší nikoho jiného  nepustil. Letošní vítězství bylo tedy, jak napovídá titulek jeho třetím v řadě.

Hned po startu se na špičce závodu utvořila skupinka nejrychlejších běžců : Petr Holenda (TJ Slavoj Pacov), Petr Svatek (Velosport Valenta), Tichý  a překvapení závodu mladý Rosťa Fikar ze Světlé nad Sázavou. Z kraje se snažil utrhnout Holenda který před Tichým ještě v druhém (lanovém stoupání) vedl. Ale Tichý si Holendu pohlídal a nakonec zvítězil před  druhým Svatkem a nakonec třetím Holendou.V kategorii muži do 18 let let zvítězil již výše zmíněný Fikar  ( celkově 4.místo !!!) před Fr. Tichým ml. a nejmladším účastníkem teprve 13 letým Pavlem Prokůpkem z Extrem teamu Vystrkov.  V kategorii veteránu tedy muži starší 50 let zvítězil Petr Holenda st. před Jindrou Musilem a Lubošem Švihelem. Z žen si nejlépe vedla Sandra Pytlíková z Cykloklubu Havlíčkův Brod.

______________________________________________________________________________

IV. STVOŘIDLA KROS 2010

Krátký ale technicky obtížný, podzim, Stvořidla, závěr sezony, Sázava, guláš, poslední závod Poháru ... tyto všechny a mnoho dalších  symbolů či přívlastků se může  vybavit tomu kdo v minulosti běžel Stvořidla Kros. Letos se v krásném prostředí horního toku Sázavy bude konat již čřtvrtý ročník a to v sobotu 6.11. 2010. Závod je svou krátkou distancí, výzvou opravdu naprosto pro každého.  On line registrace ZDE. Do poznámky prosím uvádějte zda máte zájem o tradiční pozávodní  gulášové občerstvení.

sk10_tf2 

2009 XKS

KROS VYHRÁL TICHÝ POHÁR CASKA

III. STVOŘIDLA KROS - VÝSLEDKY

FOTO

Na startu se sešlo 23 běžců

Pochmurné sychravé počasí a všudypřítomná zima byly letošními věrnými průvodci 3. ročníku Stvořidla Krosu. V tomto, věru, podzimním počasí se na krosové trati bojovalo o vítězství v kategoriích muži dorost, muži do 39 let a do 49 let, muži veteráni a ženy. Celkové vítězství bez obtíží obhájil, pod Melechovem nemající konkurenci, František Tichý z Veloservis teamu. Druhý cílem proběhl Petr Caska z Kola Ledeč a třetí Michal Nejepsa z Prahy závodící za PolarShop.cz.

Celkový vítěz Krosu Tichý s 2. Procházkou a 3. Švihelem v kategorii muži do 49 let

 Na startu se sešlo 23 běžců, ztoho jedna žena která po dvou letech prolomila ryze pánskou účast a stala se tak historicky první účastkyní. Dalším milým překvapením startovního pole, byl teprve 15 letý František Tichý, který se jak vidno vydal v otcových stopách a doběhl si celkově pro krásné šesté místo.  V kategorii muži do 39 let zvítězil Petr Caska před druhým Michalem Nejepsou , třetí doběhl  výkonostně stále stoupající Petr Svatek. V kategorii mužů do 49 let zvítězil již zmíněný celkový vítěz František Tichý st. před druhým Františkem Procházkou a třetím Lubošem Švihelem. Bojovalo se samozřejmě i ve veteránské kategorii kde na stupně vítězů nejvýše vystoupal Josef Čech, před druhým Karlem Kuběnou.

Broušené vázy pro vítěze Poháru Melechov 2009

Výsledky krosu také rozhodly o vítězi Poháru Melechova 2009, který letos čítal tři závody a jehož je Stvořidla Kros posledním dílem. Vítězství si již zmíněným sobotním druhým místem a celkovým počtem 264 bodů nakonec zaslouženě vybojoval Petr Caska. Druhý v Poháru se ztrátou čtyř bodů skončil Martin Knytl z týmu PolarShop.cz a třetí Josef Svoboda z Vystrkova teamu nasbíral bodů 257. Pohár tak po loňském vítězství havlíčkobrodského Jirky Beránka zůstává v Ledči nad Sázavou. 

Sandra Pytlíková vítězka Poháru Melechova za rok 2009

Historicky první vítězkou Poháru Melechova v ženské kategorii se stala Sandra Pytlíková z Cykloklubu Havlíčkův Brod. Svým umístěním na Vilémovické 120ce a Xteře Melechov (2x 2. místo) a sobotním vítězstvím získala 290 bodů a mezi ženami neměla konkurentku.

Děkujeme všem účastníkům Poháru a těšíme se na shledání v příštím roce, kdy se série rozroste o další tři závody. Oproti letošku, kdy se započítávaly body z jednoho cyklistického závodu, triatlonu a jednoho běhu, se za rok bude bojovat ve dvojnásobném počtu závodů. Do série nepřicházejí žádní benjamínci. Jedná se o silniční cyklistický závod Kolem Melechova, nebo-li Memoriál Jana Zajíce, který se příští rok pojede již po sedmé, dále pak silniční triatlon Melechov (XIII. ročník) a poslední ze trojice Běh Šeptouchovem (pořádaný Lyžařským klubem Ledeč n.S.), který se konal dokonce již vícekrát než zbylých pět závodů dohromady - letos totiž proběhl jubilejní padesátý ročník.

Na shledanou 1.května na prvním závodě sezóny 2010 a to ve Vilémovicích na Mtb 120ce

III. STVOŘIDLA KROS

  

Závěr sezony se neodvratně blíží a s ním i další ročník krosového běhu Stvořidla Kros. Závod svým běžeckým profilem podobný Velké Kunratické, technickou náročností ji překračuje. Na cca 3,5 km trati, závodníky čeká zdolání třech stoupání, stejný počet sestupů a technický průběh mezi kameny - charakteristickým to prvkem místa - které tu lemují břeh Sázavy. Všem účastníkům doporučujeme pevnou běžeckou obuv s dobrým dezénem, teplé oblečení, něco na převlečení a obuv na přezutí. Trať o proti loňské zaznamená kromě mírného prodloužení, které je vynuceno přesunutím zázemí, jen jednu kosmetickou úpravu, která dodá závodu, jak všichni doufáme, zajímavý prvek a zpestření. Hlavní (neplánovanou) novinkou je již zmíněné přesunutí zázemí od penzionu Stvořidla k místnímu kiosku, který je hned z kraje kempu, přímo u příjezdové komunikace. V kiosku, který je zastřešen, proběhne prezentace i vyhlášení vítězů. Zde bude také občerstvení, především to tradiční pozávodní gulášové. To je však potřeba předem objednat, proto prosím využijte on-line registraci ať na Vás zbyde :o)  Přijďte s námi uzavřít melechovskou sezonu. Jste srdečně zváni, těšíme se na Vás !

ON LINE REGISTRACE

  

AŽ KROS ROZHODNE  O VÍTĚZI POHÁRU

   

Tak jako vloni i letos o vítězi Poháru Melechova rozhodne až poslední závod sezóny Kros Stvořidla. Adeptů na vítězství je hned několik. Kromě vedoucího závodníka průběžného pořadí Marcela Šedivého se s minimálním bodovým odstupem o svou šanci hlásí stále se výkonostně lepšící Martin Knytl. Na proběhnuvším běhu Šeptouchovem dal zase o sobě vědět další favorit a to Petr Caska, který na vedoucí příčku ztrácí pouhopouhé dva body. Výkon na Šeptouchově ho však v možných šancích řadí téměř nejvýše. Nesmíme zapomenout ani na Pepu Svobodu z Vystrkova teamu, který se sezonu od sezony z ortodoxního bajkera pomalu přeorientovává v triatleta a běžecky se výrazně zlepšuje. Souboj o pohár sezony by ale neměl zastínit boj o samotné vítězství v závodu. Zde se bude rozhodovat zřejmě mezi borci, kteří  do konečného pořadí na prvních pozicích poháru již nepromluví. Největším favoritem samozřejmě bude loňský vítěz Franta Tichý, kterého se bude snažit potrápit Jirka Beránek a Jindra Musil, který do Stvořidel jezdí vždy výborně připraven, ale letošní sezonou se promarodil. Na závodníky čeká několik drobných změn a překvapení , tak neváhejte s účastí a přijďte si v sobotu 31.10. do Stvořidel zazávodit na trati a la Velká Kunratická.

PRŮBĚŽNÉ POŘADÍ ZDE

2011 XKS

STVOŘIDLŮM NADÁLE VLÁDNE TICHÝ

Pozor, otevřeno v novém okně. 

VÝSLEDKY 2011

FOTO SADA 1, FOTO SADA 2, FOTO SADA 3, FOTO SADA 4

Ani letos nenašel František Tichý z Catus bike teamu přemožitele a zvítězil již po čtvrté v řadě. Celkově druhý doběhl teprve 14 letý Jakub Smetana z Eurofoam Sport teamu, na třetím místě se umístil Tomáš Dvořák závodící za Kola Ledeč. Mezi ženami nenašla přemožitelku Kristina Smetanová a s přehledem zvítězila s náskokem téměř dvou minut na druhou ženu v pořadí Danielu Pártlovou z AC Choceň, třetí se umístila Barbora Prokůpková z Extrem teamu Vystrkov. Je velmi příjemným zjištěním že ze zvýše zmíněných nejrychlejších je polovina mladších 18 let.