Resumé Poháru Melechova 2016

Závěrečným podnikem byl dovršen i Melechovský pohár, souboj mezi Ondrou a Petrem o vítězství nakonec o pár setin bodu lépe vyšel pro „mladšího partyzána“ a po několika nadějných letech si kýžený pohár konečně odvezl. Druhé místo bere loňský vítěz Petr Miláček a bronz připadnul na nestárnoucího Frantu Tichého. Průběh sezóny byl nesmírně vyrovnaný, na čele se dlouho držel Franta, kdy vyrovnanými výkony v začátku sezóny odrazil nástup mladých chrtů a na XTR potvrdil famózní formu, nemoc a výpadek na Śeptouchově nakonec nebyl zas tak zásadní, ale letos to v konkurenci extra silných mladých pistolníků prostě nestačilo na více než bronz. Tomáš Vávra chtěl také poprvé promluvit do Poháru razantnějším způsobem, nicméně rozhodující z jeho pohledu byla především ztráta bodů na Vilémovické 120, kdy bohužel pro něj výkonem zapadnul do průměru. To ho podle všeho stálo bronzovou příčku. Biker Jindra Procházka skočil do sezóny nejluxusnějším přídělem ze 120, ovšem dále už cenné desetinky na specialisty ztrácel a je z toho ve výsledku 5.příčka. Luboš Nováků má vzestupnou tendenci, byl vidět na každém závodě a trpělivě sbíral slušné body, v konkurenci, která se však sešla, je z toho celkové 6.místo. A co Ti dva nejsilnější?? Od začátku si přehazovali pomyslnou rukavici od jednoho závodu ke druhému, ve výsledku nakonec nebyl rozhodující Kros ani Šeptouchov, ale už Melechovský triatlon. Tady byl Petr Miláčků opět supersilný, ovšem co předvedl Ondra, to bylo z říše snů a nevědomky zadělal na křišťálový pohár už tehdy. Do konce sezóny se oba favoriti hlídali, takže zásadní rozdíly nevznikly a po letech nadějí to Ondra konečně prolomil - zaslouženě.

Jak bylo předesláno, v ženách neměla konkurentku světelská Alča Křikavová, ač ze začátku sezóny tahala za kratší konec ve společnosti stálice Sandry. Její neúčast na Kolem Melechova a Šeptouchově jí však šance vzaly, Alča naopak nevynechala jedinou možnost bodovat, a tak jí na Krosu stačilo díky náskoku z předešlých závodů si pohár již jen vyzvednout.

Děkujeme všem přátelům Melechova za to, že si i nadále drží to naše "malé okresní mistrovství ve všestrannosti" takovou prestiž a svými výkony se každý podílí na zdravé soutěžní atmosféře.