Každý další povedený ročník je odměnou, zadostiučiněním, že to co děláme, má smysl - už dvacet let říká zakladatel Melechovského triatlonu Jirka Pecha

Už za necelé tři týdny se koná jubilejní dvacátý ročník Melechovského triatlonu. I když jsou přípravy v plném proudu, zakladatel závodu Jirka Pecha si tradičně našel čas na zodpovězení pár otázek.

 

Jirko, nezadržitelně se blíží letošní jubilejní ročník Melechovského triatlonu. Co nového jste letos pro účastníky nachystali?

Letos budeme mít zbrusu nové depo, za jehož zapůjčení moc děkujeme klukům z melechovské Xterry – věřím, že to zase o něco zvedne úroveň zázemí našeho závodu. Dál chceme určitě pokračovat s tradicí dětských závodů. Letos máme opět přislíbenou účast Tomáše Slavaty, který bude mít dětské závody na starosti, a to je pro nás opravdu velká pomoc a na spolupráci se určitě těšíme!

„Novinku“ nám přichystali také silničáři. Tratě samotného závodu budou stejné, ale měla by být uzavřena klasická příjezdová cesta přes obec Kouty. Ale nebojte, dostat se k nám dá naprosto v pohodě! J Určitě budeme psát novinky na web i na Facebook, ale určitě je potřeba, aby závodníci sledovali aktuální dopravní informace.

Termín závodu se kvapem blíží. Zkusme trochu nahlédnout do vaší kuchyně, jak aktuálně probíhají přípravy?

Práce na závodě probíhá postupně už někdy od dubna, kdy začíná vznikat pozvánka, chystáme registrační systém atd. Máme zařízené medaile, diplomy a spoustu dalších věcí, běží elektronická registrace, která se loni velmi osvědčila, aktuálně máme nějakých pětadvacet přihlášených závodníků. Ta největší práce nás samozřejmě čeká v týdnu před závodem, kdy se pořadatelská parta postupně sjede na chatě pod Melechovem a připravíme samotné tratě i zázemí.

Nejde se nezeptat, jak je pro tebe letošní jubilejní dvacátý ročník specifický? Chystáte nějakou oslavu?

Když se vrátím těch dvacet let zpátky a uvědomím si, jak se s miniaturního „sranda“ závodu pro pár kamarádů stala zavedená a oblíbená akce, mám z toho opravdu radost. A každý další povedený ročník je takovou odměnou, zadostiučiněním, že to, co děláme, má smysl – už dvacet let. Nějakou speciální oslavu nechystáme, ale určitě ten jubilejní ročník vnímám jako takové poděkování lidem, kteří závod připravují i samotným závodníkům a jejich doprovodu, protože ti vždycky vytvářejí tu skvělou atmosféru, která je pro náš závod typická.

Proto bych byl strašně rád, kdybychom se čtvrtou červencovou sobotu sešli na startu v co nejhojnějším počtu, to bude ta nejlepší oslava!

 

To je asi ta nejlepší pozvánka, na jubilejní dvacátý ročník Melechovského triatlonu! Jirko, díky moc za odpovědi a 22.července na Melechově na viděnou!