VIII. Xterra 2009

VIII. XTERRA MELECHOV  09

NEJDŘÍV DÉŠŤ A POTOM BAHNO 

VÝSLEDKY

DIPLOMY

FOTO:

alba na picasa webu

album Honzy Ascherla

Černé mraky a provazy deště vítaly v sobotu ráno účastníky 9. ročníku XM. Přičiněním tohoto dosti chmurného počasí podstatná část již zaregistrovaných k prezenci ani nedorazila. Déšť naštěstí během registrace ustal a tak samotný start proběhl již za sucha. Za sucha tedy jen pro přihlížející, protože pětačtyřicítka ničím se nenechajíc odradit borců se ponořila díky chladnějšímu vzduchu do příjemně teplé vody kouteckého rybníka, ze kterého po zdolání plaveckého úseku vylézali jako první Kamil Bartoš a Tomáš Limberský alias Keňan, oba z Troscy clubu Vysoké Mýto.

 

V tuto chvíli mohli všichni jen tušit, jaká bahenní lázeň je na podmáčeném cyklistickém okruhu čeká. Po celou dobu kola se na špici držela trojice Jirka Beránek, Franta Tichý a překvapení závodu Michal Nejepsa. Zablácená kola a tváře závodníků vracejících se po více jak dvou hodinovém boji s blátem, byly jasným důkazem, že kolo stálo všechny hodně energie.   

 A tak se na běh síly tahaly z těch nejspodnějších pater. Pozitivem v této fázi závodu bylo příjemných 20 C a zamračená obloha, která běžce ochránila před jindy spalujícím sluncem.  

 

Pohár pro vítěze nakonec nad hlavu zvedl ničím nezničitelný, terminátor Melechova, Franta Tichý. Nutno dodat, že Franta potvrdil své loňské vítězství, což se zatím na Melechově nikomu nepovedlo. Druhé místo celkového pořadí obsadil Jirka Beránek z Catus Bike teamu, bronzová příčka patří Michalu Nejepsovi z týmu Polar shop.cz. V kategorii ženy zvítězila Soňa Ileková.

Závěrem je potřeba poděkovat všem závodníkům za účast a opatrnost, která všechny uchránila od vážnějších zranění. Rádi bychom také poděkovali hlavnímu spozorovi firmě KOVO LEDEČ, dále partnerům Lyžařskému klubu Ledeč n.S. , společnosti BUĎFIT, která svým masérským umem připravila všechny borce na co nejlepší výkon a po závodě jim pomohla od únavy, a v neposlední řadě také sdružení Molekul. Bez těchto čtyřech, dnes již tradičních pilířů celého závodu, by se nám akce v takovéto podobě jen stěží podařila zorganizovat.

Rádi bychom vás požádali o zaslání případných připomínek k organizaci a k celému závodu. Pomůžete nám tím tak vylepšit příští ročník. Připomínky můžete adresovat na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. 

Do uzavření sezony zbývá poslední melechovský závod - STVOŘIDLA KROS, na kterém se rozhodne kdo se stane letošním vítězem Melechovského Poháru.