KOLEM MELECHOVA 2011

POŘADATELOVO ZHODNOCENÍ VIII.ROČNÍKU-2011

Na rozdíl od loňského ročníku závodu tentokrát přálo počasí a vrch Melechov ukázal cyklistům vlídnější tvář. Sluncem zalitá Vysočina rámovaná modrým nebem bez mráčků však nic neslevila v kopcích a cyklisté tak museli na trati dlouhé 67 kilometrů zdolat více než 1200 metrů převýšení.

Na startu sešlo a o stupně vítězů soutěžilo 65 cyklistů, 4 cyklistky a 4 junioři. Nepočetnější týmy závodníků vyslali do soutěže stáje Velosport Valenta Pelhřimov, Veloservis Havlíčkův Brod a Agro Kolín. Řada příznivců cyklistiky fandila závodníkům kolem trati nebo sledovala boj o první místa na vrchařské prémii, která byla na Podivickém vrchu nedaleko obce Kaliště.

Absolutním vítězem se stal ve žlutém dresu týmu Velosport Valenta Pelhřimov jedoucí Václav Holub (nar. 1983) v čase 1:51:30. Startoval v kategorii mužů do 40 let a jako absolutní vítěz 8. ročníku závodu Kolem Melechova se stává na rok držitelem velkého broušeného putovního poháru. Na druhém místě se ve stejné kategorii časem 1:51:50 umístil Zdeněk Machač (nar. 1987) z týmu Veloservis Havlíčkův Brod a třetí skončil v čase 1:51:52 Michal Málek (nar. 1984) z týmu Agro Kolín .

Znamenitý výkon podali i závodníci v kategorii v kategorii mužů nad 40 let. Na prvním místě se v této kategorii v čase 1:55:10 umístil Vladimír Rychetský (nar. 1958) startující za tým Velosport Valenta Pelhřimov, který na absolutního vítěze ztratil necelé 4 minuty. Na druhém místě v této kategorii skončil stejně jako loni Pavel Prchal (nar. 1959) z týmu Cyklo sport Kern v čase 1:55:11 a třetí byl Petr Špůrek (nar. 1971) z týmu Koloběžka Vracovice v čase 2:03:54.

Junioři a ženy soutěžily na kratší trati 56 kilometrů, ale i tyto kategorie musely absolvovat všechna rozhodující stoupání. V kategorii žen byla nejrychlejší Jarmila Machačová st. z týmu Sklo Bohemia Světlá v čase 2:04:49, druhá skončila Sandra Pytlíková z týmu Cykloklub H. Brod v čase 2:18:23 a třetí skončila Jarmila Rezková z týmu Cyklo Sport Kern v čase 2:19:03. V kategorii juniorů se umístil na prvním místě Pavel Vlček v čase 1:48:20, druhý skončil Vojtěch Mašita z týmu Veloservis Havlíčkův Brod s časem 1:51:15 a třetí skončil Jakub Kavalír z týmu Big Shock Team časem 1:53:20.

Velký dík patří sponzorům, akce, kteří soutěž dotovali věcnými cenami – Měšťanský pivovar Havlíčkův Brod, Tiskárny H. Brod a.s., Sklárny Světlá n/S. a.s., Amylon H. Brod a.s., Kukuřičný mlýn Concordia Mrzkovice s.r.o., Cukrárna JANE H. Brod, reklamní agentura Pross H. Brod s.r.o., obec Dolní Město a Občanské sdružení Melechov.

Poděkování patří i celému týmu pořadatelů, kteří odvedli dobrou práci v zázemí, přípravě i organizaci akce.

Josef Jukl

________________________________________________________________________________________

melechov2011

KOLEM MELECHOVA BYL NEJRYCHLEJŠÍ VÁCLAV HOLUB

!!!! VÝSLEDKY !!!!

FOTO sada1

Tak jako se liší den s nocí  takové rozdíly by se nechaly pozorovat mezi loňským ročníkem a tím právě proběhnuvším. Zima, déštˇ, všichni  startující se stihnou před startem během minuty  mezi sebou seznámit. Střih, sluncem zalitá náves v Meziklasí hraje všemi barvy, kterými září cyklistické dresy, není kde zaparkovat a zájemce o koupi silničky, by si tu během chvilky určitě vybral Mrkající. Takhle nějak by mohl vypadat začátek retrospektivniho klipu  této akce.

Na startu se letos sešlo přes 70 závodníků, početná enkláva  přijela především z Agra Kolín a Velosportu Valenta. Z druhé jmenované stáje byl nakonec i celkový vítěz Václav Holub který 67,5 km kopcovitou trať pokořil v čase 1:51:30. Druhý dojel se ztrátou 20 vteřin Z. Machač ml , třetí v pořadí o pouhé dvě vteřiny za druhým dokončil Málek Michal. V kategorii muži nad 40 let byl nejrychlejší Rychetský Vladimír 1:55:10. Na kratší trati (56 km) v ženské kategorii, která startovala s juniory v mírném předstihu, zajela nejrychleji Machačová J. 2:04:59. V juniorech zvítězil Pavel Vlček 1:48:20. Vrchařskou prémii z Podivického vrchu si odvezl celkový vítěz V. Holub.

Pořadatel děkuje sponzorům akce a to jmenovitě:

Měsťanský pivovar rebel H. Brod a.s. Tiskárny H. Brod a.s. Sklárny Světlá n/S. a.s. Amylon H. Brod a.s. Pross H. Brod s.r.o. Cukrárna Jane H. Brod Kukuřičný mlýn Concordia Mrzkovice s.r.o.

V prostoru cíle byly nalezeny cyklistické věci. Pokud nějaké postrádáte pište na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. . Vás co jste fotili  a chystáte se své fotografie umístit do veřejné galerie, prosíme o zaslání linku, který pro ostatní zveřejníme. Díky.