Kolem Melechova 2021

Do 18. ročníku závodu Kolem Melechova hromadným startem odstartovalo přes 50 závodníků. Z toho bylo 6 žen.

Kategorie mužů čekaly 2 okruhy v délce 64 km. Ženy měly závod zkrácen na 53 km. Závodníky na trati potrápil svěží vítr a náročná kopcovitá trasa okruhu. Závodníci také měli obavy z toho, že se v průběhu spustí déšť.

Od počátku nasadila velmi vysoké závodní tempo dvojice Dudek Tomáš (Xeeelo cycling) a Petr Picka (Vokolek cycling team). Tato dvojice si v nájezdu do druhého okruhu vypracovala téměř desetiminutový minutový náskok před hlavní skupinou, ve které jelo cca 25 jezdců. Ve druhém kole se náskok uprchlíků o nějakou minutu snížil . Do cíle přijel na první pozici Tomáš Dudek a s odstupem 30 vteřin Petr Picka. Hlavní pole přivedl do cíle Jakub Kavalír (KC Kutná Hora). Mezi ženami byla nejlepší Markéta Gajdorusová (Chotěboř), která trať zvládla v čase 1:50:40. Za zmínku stojí i výkon Františka Musila (M3), který závod absolvoval na horském kole v čase 2:26:30. Nejstarším účastníkem byl Josef Novák (AZ-tým Světlá n/S.).

Obavy z deště se nakonec nenaplnily. Vydatná sprška přišla jen několik minut po vyhlášení výsledků a učinila tak symbolickou tečku za 18. ročníkem cyklistického závodu Kolem Melechova 2021.

Takový byl tedy 18. ročník závodu Kolem Melechova 2021. Poděkování patří sponzorům za podporu, závodníkům za předvedené výkony a všem členům organizačního týmu za přípravu a organizaci.

Josef Jukl