XM2007

XTERRA MELECHOV 2007 VÝSLEDKY

Z rozhovoru pro Deník Vysočina-News :
 

Jak hodnotíte průběh letošního ročníku? Co se povedlo, a co ne?

Melechov o.s:
Došlo jednoznačně k přeměně na sportovní podnik, který se nebojí honosit přídomkem „oficiální“, zatímco si i nadále uchovává svůj původní "rodinný” ráz akce, kde se každorocně schází staří přátelé… Naším cílem není stát se součástí oficiální Xterry, ani žádné větší reklamní série. Vytrvalostní sport ve spojení s přírodou je pro nás a naše příznivce konceptem myšlení , životním stylem. Snažíme se vracet sport jeho původním “olympijským“ ideálům. I proto jednou z cen, kterou udělujeme je Pohár FAIR-PLAY pro „hrdinu dne” – někoho, kdo se dokázal poprat s nepřízní osudu, neváhal v nouzi podpořit kamaráda nebo i
anonymního soupeře… Vyložený dílčí neúspěch jsme letos nezaznamenali. Za něj lze považovat snad jen mírně opožděný start (oproti pův.scénáři o 30min) vlivem většího počtu učastníku, kteří nevyužili on line registraci, a problémy s USB portem, což by vážně ohrozilo časomíru. Vše se nakonec podařilo vyřešit a negativní reakce zaznamenány nebyly. Co bychom rádi ocenili je, že se podařilo za pomoci traťových hlídek a přítomnosti profi-záchranaře udržet bezpečnost po celé délce tratě, která na několika místech kříží hl. silnice, prochází chatovou oblastí či místy hojně navštěvovanými turisty (Střetli jsme se např. s konáním Zlaté Podkovy, která kopírovala část tratě vedoucí okrajem Humpolce!!). Stručně řečeno nebyly zaznamenány žádné škody na zdraví či majetku, což je jistě noční můrou každého pořadatele podobné akce. Lidé si také chválili možnost sportovní masáže v podobě přítomných maséru z regeneračního centra BuďFit v Praze, kteří i přes horké počasí odváděli skvělou práci..


Bude se nějak závod příští rok měnit?

Melechov o.s:
Do budoucna určitě počítáme s prodloužením plavecké části (až na 700m) tak, aby trať získala na vyrovnanosti mezi disciplínami a lákala více triatlonisty-plavce. Pokud se podíváte na metráže jednotlivých částí, jasně vidíte, že závodu dnes dominují techničtí jezdci na MTB. Bohužel na ploše o rozměrech horního kouteckého rybníka je zajištění delšího plavání technicky poměrně náročné. Jinak v příštím roce o změně koncepce neuvažujeme. Zázemí chaty Lyžařského oddílu Ledeč se letos ukázalo být jednoznačně dobrou volbou, těžko bychom hledali lepšího partnera a místo v dané lokalitě. Naším cilem do budoucna je také zvýšit zastoupení žen v pelotonu, to by celou akci ještě více oživilo a nastolilo trend směrem k větší pestrosti. Možná v tomto ohledu dojde k vytvoření kategorie smíšené trojštafety, se kterou letos prvně experimentoval již Koželský silniční triatlon. Uvažujeme též např. o pozvání známé triatlonové osobnosti z české profesionální špičky apod….

Pořádá vaše sdružení kromě Xterra Melechov ještě jiné akce?

Melechov o.s:
O.s.Melechov, které zahájilo svou činnost v tomto roce chce být pravidelným pořadatelem 3 sportovních akcí , jež mají mít tradiční charakter. Jedná se o Vilémovickou MTB 120 (proběhla letos v květnu), Xterru Melechov a krosový Běh Stvořidly.Ten letos připravujeme poprvé v termínu stanoveném na 3.11., čímž všechny srdečně zveme!

Pozn. Ptal se šéfredaktor internetového deníku Vysocina-news Milan Pilar - http://www.vysocina-news.cz/redakce/milan-pilar/ ]

Tiskové zprávy a články z jiných servrů o sobotní XM 07 :

http://havlickobrodsky.denik.cz/ostatni_region/20070829_hb_xterru_ovladl.html

http://www.vystrkov.cz/default.aspx?site=akce&id=30

http://www.ledecns.cz/zprava.php?id=890

Image

Image

Image

Image

Image