2018

POHÁR MELECHOVA 2018

28.4. VILÉMOVICKÁ mtb120

14.7. KOLEM MELECHOVA 

28.7. TRIATLON MELECHOV 

25.8. XTR MELECHOV

13.10. BĚH ŠEPTOUCHOVEM

27.10. XKROS STVOŘIDLA  !!! VÝSLEDKY.xls !!!  !!! VÝSLEDKY.pdf!!!

 

MELECHOVSKÁ SEZÓNA NA KONCI

 !! KONEČNÉ POŘADÍ !!

 ...Souboj na čele byl vyrovnaný v kopcích, na obrátce běžečtí velmistři rozkmitali nohy a bikera Pepu přeci jen urvali, Petr Miláček dává v cíli razítko na své celkové vítězství a i s uvážením trochu kratší trasy zabíhá nadpozemský čas 16:51. Taťulda Libor přibíhá v čase 17:04 a pohodlně bere stříbrný pohárek...CELÝ ČLÁNEK

 

VE STVOŘIDLECH VÍTĚZÍ MILÁČEK A KOTLÍKOVÁ

!!! VÝSLEDKY.xls !!!  !!! VÝSLEDKY.pdf!!!

Petr Miláček vrací porážku z Šeptouchova Liboru Eremkovi a s přehledem obhajuje loňské vítězství, jak v krosu na Stvořidlech tak v celém Poháru Melechova 2018. Na mírně zkrácené trati se bez ohledu na deštivé počasí  a sním spojený kluzký povrch,  běžely poměrně rychlé časy. 1.Miláček 16:51, 2. Eremka 17:04, 3. Vítů 17:59. Skvělý čas v ženách zaběhla vítězka Petra Kotlíková 19:15 , která tak   v celkovém pořadí společně s muži doběhla na obdivuhodném desátém místě!!!  Jako druhá cílem proběhla Sandra Kocúrková 24:27 a třetí Šárka Čejková , která svými celoročně skvělými podávanými výkony vítězí v Poháru Melechova 2018. 

POHÁR MELECHOVA 2018 V CÍLOVÉ ROVINCE

 Před posledním podnikem Poháru vévodí rankingu Franta Tichý, nicméně v redukovaném pořadí po škrtnutí nejhoršího bodového přídělu padá na třetí místo, lépe jsou na tom druhý Pepa Vítů a především obhájce vítězství Petr Miláček. Bodové rozestupy jsou takové, že Petr má před Stvořidly "polštář" v podobě 1:10 minuty, stejně tak Pepa Vítů na své pronásledovatele. Boj o třetí příčku je také pravděpodobně rozhodnutý, Tomáš Vávra by musel Frantu porazit o více než 1:30 min. Pohár pro nejlepší ženu sezóny je nejblíže Šárce Čejkové, stačí jí pouze dostavit se na startovní čáru.

!! PRŮBĚŽNÉ POŘADÍ !!

XKS 18 

Běh Šeptouchovem vyhráli Eremka Libor a Nováková Lada

  !!! VÝSLEDKY !!!

59 ročník běhu ledečským lesoparkem konaného v rámci oslav 100. výročí založení Československa vyhrál v mužské kategorii Libor Eremka. Osm kilometrových okruhů zvládl za 28minut a 5 sekund. Porazil tak o 45 sekund druhého Petr Milacek. Třetí Tomáš Vávra doběhl v čase 29:53. Z žen na 2 km trati, běžela nejrychleji Lada Nováková 7:09 za ní s větším odstupem doběhly Věra Sochorová 8:52 a na třetím místě Alena Filippi 9:00. Juniorky ve vyrovnaném závodě, taktéž na 2 km trati, doběhly v pořadí: Šárka Čejková 9:11 , Gabriela Fialová 9:16 a Michaela Matoušová 9:19 

PODZIMNÍ BĚŽECKÝ DUET

Beh sept 2018 XKS 18

POHÁR MELECHOVA 2018 PO XTR MELECHOV

 Melechovský terénní triatlon nám trochu zamíchal kartami v celkovém pořadí, doposud stříbrný Franta Tichý se vyhoupnul do čela následovaný Ondrou Hromádkou, třetí flek drží tradiční držák našich závodů Luboš Novák. Je předběžné však cokoli předjímat, závěrečné škrtání po podzimních bězích může situaci převrátit. Dotírající borci Petr Miláček s Tomášem Vávrou jsou excelentní běžci a o bednu se určitě poperou. I přes absenci na Melechově ženskému trůnu dál vévodí Šárka Čejková. 

!! PRŮBĚŽNÉ POŘADÍ !!

 

XTR MELECHOV VYHRÁLI PETR VELÍŠEK A HANKA NENADÁLOVÁ

!!! VÝSLEDKY !!!

Historicky nejmladším vítězem je nadějný, v podstatě čerstvě 19ti letý, Petr Velíšek 2:40:24. Překonal tak svým vítězstvím Ondru Hromádku, celkového vítěze roku 2010, kterému při svém vítězství bylo taktéž 19, ale tehdy Ondra své dvacetiny oslavil hned vzápětí, a to cca 5 neděl po svém triumfu. Druhý "flek" si  na letošním XTR MELECHOV vydřel fantastickým během Petr Miláček 2:42:28. Třetí místo vybojoval Dan Novotný 2:43:52. Nejrychlejší ženou se letos stala Hanka Nenadálová 3:32:10. Všem vítězům, jak v celkovém pořadí, tak i vítězům v rámci věkových kategoií, patří velká gratulace!

 

 

 

ONLINE REGISTRACE NA XTR MELECHOV UZAVŘENA, DALŠÍ MOŽNOST PŘIHLÁŠENÍ JE V DEN ZÁVODU NA MÍSTĚ

17. ročník terénního triatlonu na Melechově bude odstartován už za pár hodin. On-line registrace je uzavřena, přihlásit se můžete bez problémů přímo na místě.

Na viděnou na startu!!!

POHÁR MELECHOVA 2018 VE SVÉ POLOVINĚ

 Melechovskému "rankingu" po polovině závodů vévodí Pepa Vítů před dotírajícím se Frantou Tichým a Ondrou Hromádkou, ženám zatím neochvějně vládne s plným počtem závodů Pepova týmová kolegyně Šárka Čejková.

!!! VÝSLEDKY !!!

TERÉNNÍ TRIATLON NA MELECHOVĚ

REGISTRACE

 XTR Melechov 2018 fin

 

ONLINE REGISTRACE NA MELECHOVSKÝ TRIATLON UZAVŘENA, DALŠÍ MOŽNOST PŘIHLÁŠENÍ JE V DEN ZÁVODU PŘÍMO NA MÍSTĚ

Jedenadvacátý ročník Melechovského triatlonu bude odstartován už za pár hodin. On-line registrace je uzavřena, přihlásit se můžete bez problémů přímo na místě, kapacita závodu není omezena.

Na viděnou na startu se těší pořadatelé!!!

 

ONLINE REGISTRACE NA MELECHOVSKÝ TRIATLON KONČÍ VE ČTVRTEK 26.ČERVENCE

Melechovský triatlon se nám kvapem blíží a už jen posledních několik dní zbývá do ukončení zvýhodněné on-line registrace. Posledním dnem, kdy je možné elektronickou registraci využít, je čtvrtek 26.července.

REGISTRACE - JEDNOTLIVCI 

REGISTRACE - ŠTAFETY

Samozřejmě je rovněž možné se registrovat v den závodu přímo na místě, kapacita závodu není omezena.

KOLEM MELECHOVA VYHRÁL HABERMANN

VÝSLEDKY

FOTO KUCHAŘ     FOTO HEZKÁ     FOTO NOVÁK

Máme za sebou druhý podnik Poháru Melechov, kterým byla silniční cyklistika na 15. ročníku závodu Kolem Melechova. Do závodu se registrovalo 74 mužů, 3 ženy a 4 junioři. Osmdesátka aktivních účastníků se odhodlala popasovat s 67 km dlouhou trasou kolem vrchu Melechov. Profil okruhu není třeba popisovat, z kopce do kopce a do toho nepočitatelné množství zatáček ..... celý článek

On-line registrace na Kolem Melechova ukončena

On- line registrace na silniční závod Kolem Melchova byla ukončena.  Přihlášení do závodu bude od této chvíle možné až na místě v den závodu od 9 hodin.

 

Rozhovor se zakladatelem Melechovského triatlonu Jirkou Pechou

Už za necelý měsíc vstoupí Melechovský triatlon do třetí dekády své existence. I když jsou přípravy v plném proudu, zakladatel závodu Jirka Pecha si tradičně našel čas na zodpovězení pár otázek.

 

Jirko, vraťme se ještě krátce k loňskému jubilejnímu dvacátému ročníku. Jak sis ho, coby zakladatel závodu, užil?

Bylo to naprosto neuvěřitelné, děkuju všem, kteří si to jubileum s námi loni užili! Dorazila spousta lidí, krásně vyšlo počasí, atmosféra skvělá, prostě paráda! Samozřejmě na mě v některých chvílích dolehla určitá nostalgie a vzpomínky, když jsme s pár kamarády v roce 1998 startovali první ročník, ale pocity radosti a toho, že má opravdu smysl ten závod pořádat, byly určitě to nejsilnější. Navíc mám radost, že se ....celý článek

 LÉTO 2018

 M TRIATLON 2018 KM plakat 2018 o90 XTR Melechov 2018 fin

 XV. KOLEM MELECHOVA

Přesně měsíc zbývá do startu 15. ročníku cyklistického závodu Kolem Melechova. Akce je druhým podnikem v kalendáři Poháru Melechov a startuje tradičně v obci Meziklasí v 11 hodin v sobotu 14. července 2018.  Zbývá tedy ještě dostatek času na vyladění formy, přípravu kola a nic nebude bránit v tom připojit se k pelotonu účastníků.

A teď několik informací k samotnému závodu a organizaci akce.

Závod se pojede 22,4 km dlouhém okruhu kolem Melechova, na kterém účastníci absolvují 3 kola. Pro kategorie ženy a junioři je okruh zkrácen na 19,5 km. Všechny účastníky čeká klasické stoupání v úseku Dolní Město – Rejčkov s novým povrchem komunikace, který pokračuje až do obce Bojiště. Nebude chybět ani brutální část okruhu z Bojiště přes stoupání Pinkasák do místa startu a cíle. V prvním okruhu je v obci Rejčkov vypsána vrchařská prémie. Časový limit pro započtení konečného pořadí je pro všechny kategorie 2 hodiny 45 minut.

Akce se jako již tradičně těší podpoře obce Dolní Město, Kraje Vysočina a dalších sponzorů. Účastníci se tak mohou těšit na medaile, poháry i věcné ceny. V místě startu a cíle bude k dispozici zázemí s malým občerstvením (pro závodníky v ceně startovného), pitná voda, WC a voda na umytí.

Parkování vozidel účastníků bude zajištěno na odstavné ploše v obci Meziklasí, mimo komunikaci III. třídy 34740, na plochu vás navedou pořadatelé.

Pokud plánujete účast, zaregistrujte se prosím registračním formulářem  zde.  Usnadníte průběh nezbytné administrace účastníků před startem a realizačnímu tým získá potřebné informace o přibližném počtu účastníků k přípravě zázemí akce.

Na závěr bychom Vás chtěli poprosit o pomoc s propagací akce a pokud můžete pošlete odkaz na web vašim kamarádům a přátelům.

Realizační tým pracuje na přípravě akce a těší se na Vaši účast.

S pozdravem „Vysočině a cyklistice zdar“

Ing. Josef Jukl, ředitel závodu, Kyjovská 3185, Havlíčkův Brod PSČ 580 01
telefon mobil: 602665837

email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 KM plakat 2018

 

 MALÝ ŽELEZNÝ MUŽ - ŽENA MELECHOVA

M TRIATLON 2018

 

 

VE VILÉMOVICÍCH ZVÍTĚZILI ŠIMON A JAKUB VÍTOVI

!! REPORT !!

!!! VÝSLEDKY !!!

Letní počasí prvního melechovského závodu nejvíce vyhovovalo Šimonovi Vítů a jeho bratru Jakubovi. Tito dva borci od druhého kola před sebe nikoho nepustili  a svůj náskok jen navyšovali. Nakonec za 2hod 10min a 7 sekund ujeli 12 okrohů. Druzí Pavel Prokop a Petr Miláček najeli o okruh méně  2:04:35 .  Třetí se, se stejným počtem okruhů umístili Miroslav Vodička a Jindřich Procházka 2.08:15. Velké drama se odehrávalo také v kategorii do 49 let. Nejlepší dvojice v této kategorii Dušan Vrána a Zbyněk Mottl ( 11. okruhů 2:12:50 ) projížděli depem takovou razancí že nebyl zaznamenán jejich jeden průjezd a tak k uznání jejich vítězství došlo až po chybném vyhlášení, čímž se Dušanovi a Zbyňkovi omlouváme. Druzí skončili Petr Čechovský s Marcelem Šedivým ( 10 okruhů - 2.07:08 ). Zasloužené uznání během vyhlášení si bohužel neužili ani třetí v této kategorii Tomáš Dvořák a Petr Caska ( 10 okruhů 2:07:50 ) kteří byli omylem zařazeni do mladší kategorie. V kategorii muži nad 50 let si vítězství vyjeli Zdeněk Karaba s Josefem Stunou ( 10 okruhů 2:09:50 ) , druzí skončili Petr Zadina a Fr. Tichý ( 10 okruhů 2:10:12), třetí Zdeněk Šaroun a Rostislav Vašata ( 9 okruhů 2:15:18 ). Velká konkurence ale byla i ve smíšených štafetách. Takzvaný mix nakonec vyhráli Josef Vítů s Šárkou Čejkovou ( 10. okruhů 2:03:08 ), před Tomášem Stunou a Alžbětou Stunovou ( 10 okruhů 2:03:48 ) Třetí v mixu dojel snoubenecký pár Roman Kocúrek + Sandra Pytlíková ( 10 okruhů 2:14:18 ) . Věříme že to Sandře s Romanem v manželském tandemu půjde minimálně tak dobře jako v tom závodním a přejeme hodně štěstí.

XII. VILÉMOVICKÁ 120

REGISTRACE

Sobota 28.4.2018

Prezentace:  13 hod. - 13hod.:45min

Start: 14:00

 Vilemovice plakat 2018

Pohár Melechova 2017

FINÁLOVÁ TABULKA.pdf.

Další ročník Melechovského poháru je za námi a můžeme vyhlásit nejlepší sportovce / sportovkyně na našich závodech, kteří si udrželi formu po celý rok a navíc se dovedli prosadit v různých disciplínách. Jak již bylo před Stvořidlami předesíláno, Petr Miláček - obhájce předloňského vítězství - měl broušený pohár již v kapse, po celý rok předváděl "nadpozemské" výkony, celý letní triptych závodů absolvoval úplně na čele, Šeptouchov mu sednul jak zadek na hrnec a Stvořidla byla jen třešinkou na dortu, celkově navíc s největším počtem bodů za všechny ročníky Poháru. Druhý Tomáš Vávra svůj záměr atakovat na Melechově bednu avizoval již vloni na podzim a nebyl důvod mu nevěřit - tradičně silné triatlony podpořené výsledky z jeho nejsilnější disciplíny - běhu - mu dávaly klid na Stvořidla a prakticky mohl slavit jako Petr. Boj o třetí místo byl napínavý do posledních metrů a stejně tak se oba borci přetahovali celou sezónu. Matador Franta Tichý a mladší biker Jindra Procházka - oba světelští závoďáci - soupeřili celý rok, aby nakonec v cíli Krosu rozhodlo 20 vteřin ve prospěch dříve narozeného. Jindra postupně sbíral desetiny navíc a především neskutečné zlepšení v běhu ho nakonec na bedně udrželo. Čtvrté místo tedy zbylo na Frantu Tichého, pódium uzavírá s již znatelným bodovým odstupem Martin Knytl.

V ženách byl souboj o vítězství neméně zajímavý, mladá juniorka Míša Matoušová vystřelila jako raketa především skvělou silniční klasikou Kolem Melechova, Sandra Pytlíková jí trpělivě stahovala závod od závod, až v posledním duelu mladší sokyni zasadila rozhodující ránu na těžké trati, kde využila excelentní formy a zkušenosti z krosových závodů. Rozdíl v cíli činil 0,5 bodu, což je asi 1 minuta stvořidelského závodu.