2010 PM

POHÁR MELECHOVA 2010 : 1.TICHÝ, 2.SVATEK, 3.SVOBODA

KONEČNÉ VÝSLEDKY POHÁRU MELECHOV 2010 

Když na konci loňské sezony ve Stvořidlech Franta Tichý prohlásil, že se pokusí za rok vyhrát Pohár Melechova, málokdo pochyboval, že se mu to nepodaří. Je faktem že nyní při detailnějším rozboru jeho letošních výsledků se nezdá že jde o suverénní vítězství, ale tam kde Frantovi nepřálo štěstí či momentální forma , nasadil a zabodoval svou urputností. Pojďme ... více 

2010_11_06_150

 

PRŮBĚŽNÉ POŘADÍ PŘED ZÁVĚREČNÝMI BĚHY

ZDE

Na xteře Melechov se mu příliš nedařilo přesto se drží na první příčce. Vzhledem k jeho běžeckým kvalitám mu celkové vítězství v Poháru Melechov 2010 zřejmě neunikne, do posledního součtu bodů totiž zbývají  dva závody a oba jsou běžecké. Řeč není samozřejmě o nikom jiném než o Frantovi Tichým. Na záda mu sice dýchá letos výborný Pepa Svoboda, ten si ale na Frantu věří spíše na kole než s nazutými tretrami. Do "medailových " pozic se rozhodně chystá promluvit i Petr Svatek který z pracovních důvodů na xteře chyběl. Bude hodně záležet na jeho běžecké formě v jakém pořadí se nakonec tito tři borci postaví na bednu. Bez nadějí také není Martin Knytl který může ještě stále pomýšlet na obhajobu loňského umístění. Jak vše nakonec dopadne napoví blížící se Běh Šeptouchovem.

PO KM A TRIATLONU VEDE V POHÁRU TICHÝ

Poslední dva červencové víkendy se bojovalo o body do Poháru. Z obou akcí, jak ze závodu Kolem Melechova tak ze silničního Triatlonu Melechov. to byly body hodně mokré a studené. Kdo si ovšem chtěl uchovat naději na zisk jedné z trofejí, musel minimálně na jeden ze závodů a to za předpokladu předešlé účasti na jarní 120ce. Kdo vynechal 120ku musel jet oboje. Ti se 100 procentní účastí, neponechávají nic náhodě a dělí se tak i o první příčky. Vede Franta Tichý z Veloservisu Havl. Brod těsně před Petrem Svatkem ( VeloValenta)  a Pepou Svobodou z Extrem teamu Vystrkov. Průběžné pořadí zde.

120TKA ROZDALA PRVNÍ BODY

S letošním rozšířením  Poháru Melechova, přichází také novinka v podobě nového bodového ohodnocení. Po předešlých ročnících kdy se body udělovaly za pořadí, přecházíme jak doufáme ke spravedlivějšímu bodování. Nyní bude bodový zisk ovlivňovat pouze a jen výkon, nikoliv počet účastníků v závodě. Nejvyší ohodnocení se samozřejmě dostane vítězi ( 10,000 bodů ) , všichni ostatní budou bodováni v závislosti časového odstupu a to až do dvojnásobku času vítěze který je ohodnocen 0,001 body. Doufáme že to neubere na dramatičnosti průběhu celé série a že tento způsob udrží ve hře o stupně vítězů co nejvíce adeptů.

Koneckonců jak se vše mění v závislosti výše popsaných změn, se můžete přesvědčit na průběžném pořadí po Vilémovické 120ce , které naleznete ZDE

Další body na své konto můžete připsat 18.7 kdy se koná silniční cyklistický závod kolem Melechova. Na viděnou v Meziklasí odkud závod startuje.

pohar_melechova_010_final_b_w