2009 (120ka)

Vilémovická 120 má nové vítěze 

Image

VÝSLEDKY 2.5.2009

Po dvouletém opanování první příčky tandemy Jirky Beránka se vítězem III.ročníku stala dvojice tvořená Němcem Lubošem (Vokolek cycling team)  a Stunou Tomášem (Cyklo klub Plastochem), která za 2:04:55 urazila 11 okruhů ( 1 okruh = 3,9 km). O okruh pozadu zůstal  tandem Petra s Ivem Caskových z Kola Ledeč týmu. Třetí příčku obsadili, stejně jako vloni borci ze Světlé Josef Havel a Marcel Šedivý, oba závodící v barvách Catus Bike Club. Nejrychleji závodícími ženami se staly Pytlíková Sandra (Cykloklub Havlíčkův Brod) a Alžběta Havlasová z Cykloklubu Plastochem. Tato dvojice zajela krásných osm okruhů. Všem zúčastněným děkujeme. Michalovi z týmu PolarShop.cz, který pro zranění nedokončil, přejeme brzké uzdravení.

Za krásného sobotního počasí odstartovala v pořadí již třetí Vilémovická 120. Na start se postavilo 19 dvojic, z převážné části se jednalo o tandemy mužské kategorie, které doplňovaly dvě smíšené a jedna ženská dvojice. Holky ale v žádném případě nejezdily v pozadí , leckterému bajkerovi ukázaly záda. Neúčast brodských "zeber" byla nahrazena vydatnou účastí vystrkovských "xtrémáků" a chotěbořského Kaba týmu. Po loňské absenci se po dvou letech na start také vrátili borci z Troscy clubu Vysoké Mýto.  A tak můžeme litovat snad jen nízké účasti domácích, kterou jako kazdoročně zachraňovali bratři Caskové a Martin Knytl.

Nejrychleji zajetý okruh patří Tomáši Stunovi , který si časem 10min : 50 sec. do boje o Pohár Melechova připisuje 100 bodů. Pořadí dle nejlépe zajetých okruhů v nejbližší době zveřejníme. Na shledanou 29.8. na xteře Melechov.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Image

V sobotu 2.5. 2009 se uskuteční první sportovní akce sezony. Jedná se o závod dvojic na cca 4 km dlouhém okruhu. Nepůjde však jen o samotné vítězství v závodě ale také se bude bojovat o první body do Melechovského Poháru. Někteří co v loňském roce 120ku vypustili , na zavěr sezony zalitovali, neúčast ve Vilémovicích je stála dobré umístění v Poháru a vpřípadě F. Tichého zřejmě i celkové vítězství.

V předešlých dvou ročnících 120ky zvítězil  Jirka Beránek z Havl. Brodu vždy s jiným parťákem, před dvěma lety s ním dvojici vytvořil Zbyňek Mottl, loni Tomáš Faltus. Koho sebou Jirka přiveze letos, přijede - li ? Nechalo by se tipovat že by to mohl být právě Franta Tichý, Jirkův tréninkový parťák a velký závodní rival. Na odpověď si budeme muset počkat do první květnové soboty.

PROGRAM /2.5.2009/ - 13:00 - 13:50 - prezence

                                 14:00 - START

                                 16:30 - 17: 00 vyhlášení výsledků , rozlosování cen -  U čerta

Trať : délka okruhu 3,91 km - asfalt 9% , pěšina 19% , cesta 72 % , převýšení 104 m