KM Report 2018

KOLEM MELECHOVA 2018
VÍTĚZEM 15. ROČNÍKU KM SE STAL Richard Habermann

VÝSLEDKY

FOTO KUCHAŘ     FOTO HEZKÁ     FOTO NOVÁK

 

Máme za sebou druhý podnik Poháru Melechov, kterým byla cyklistika na 15. ročníku cyklistického závodu Kolem Melechova.

Do závodu se registrovalo celkem 74 mužů, 3 ženy a 4 junioři. Osmdesátka aktivních účastníků se odhodlala popasovat s 67,2 km dlouhou trasou kolem vrchu Melechov. Profil okruhu není třeba popisovat, z kopce do kopce a do toho nepočitatelné množství zatáček. Absolutním vítězem se stal Richard Habermann z TJ Kovo Praha v čase 1:45:03. Na okruhu se tedy pohyboval průměrnou rychlostí převyšující 38 km/hod. Prakticky celý závod jel na čele osamocen v úniku před ostatními jezdci a do cíle přijel se zhruba minutovým náskokem. Druhý dojel David Kulhánek z CK MTB Hlinsko a třetí Pavel Vlček z Veloservis Teamu HB. Absolutní vítěz Richard Habermann vyhrál i vrchařskou prémii, která byla tentokrát situována na 8 km kilometru na návsi v Rejčkově. Je třeba ocenit výkon všech ostatních do závodu registrovaných závodníků včetně nejstaršího pětašedesátiletého Jaromíra Tomka, který zvládl trať za 2:05:38.

Ženy měly pomyslnou výhodu v tom, že jejich trasa závodu měřila „pouhých“ 58,5 km, protože projížděly spojkou z Meziklasí do Loukova a nezajížděly na křižovatku Dolní Město. To ale bylo vše, stejně jako muži musely absolvovat 3x stoupání na vrchařskou prémii Rejčkov a stoupání Pinkasák. Nejlepší z kategorie žen byla Bartizalová Denisa z týmu Oplt cycling v čase 1:59:37. Její tempo zaskočilo i celou řadu závodníků z řad mužů.

Zmínit je třeba i kategorii juniorů, kteří si jako jeden muž zvolili stejnou trať a dávku kilometrů jako muži. Nejlepším juniorem se stal Tadeáš Páv z TJ Kovo Praha v čase 1:52:44.

Za vynaložené úsilí se všem účastníkům i organizátorům odměnila Vysočina pěkným slunným dnem a závěrečnou krátkou sprškou při vyhlášení vítězů. Poděkování patří celé řadě sponzorů z řad firem, obci Dolní Město a Kraji Vysočina. Všechny tyto subjekty umožnily svým přístupem uspořádání akce a podpořily ji materiálně.

S přáním pěkných prázdnin a dovolených, pozdravem cyklistice zdar, se na viděnou na dalších soutěžích Poháru Melechova těší

autor a hlavní organizátor: Pepa Jukl