KOLEM MELECHOVA 2008

KOLEM MELECHOVA 2008  VÝSLEDKY ZDE 

V neděli 13. července se na Havlíčkobrodsku uskutečnil pátý ročník silničního cyklistického závodu Kolem Melechova  se startem a cílem v Meziklasí, do hlavního závodu se přihlásilo 67 závodníků. V kategorii žen si prvenství odvezla Petra Váňová z týmu PSAC Semčice v čase 1:32:58, mezi juniory zvítězil Lukáš Kovačka z týmu SB Světlá nad Sázavou v čase 1:26:23. Absolutním vítězem se stal Zdeňek Machač (nar. 1987) z týmu CK Windoors Příbram, který trasu hlavního závodu v délce 65 km projel za 1:40:35. Ten se také na rok stává držitelem velkého broušeného putovního poháru.
 
 
 
 

 

 

KOLEM MELECHOVA - MEMORIÁL JZ 

Tato akce sice není naším pořadatelským počinem, ale považujeme ji jako nedílnou součást sportovního dění kolem Melechova s nespornou kvalitou, tudíž si dovolujeme Vám tuto akci doporučit a blíže Vás s ní seznámit.

ImageImage

Kolem Melechova (KM) je amatérský silniční cyklistický závod, jehož trasa se točí kolem významné dominanty kraje – vrchu Melechov. Myšlenka na pořádání závodu v této lokalitě vznikla někdy počátkem roku 2004  v partičce cyklistů z Havlíčkova Brodu a okolí  s cílem změřit si vzájemně síly. První ročník v r. 2004 byl extrémní, neboť byla zvolena forma časovky jednotlivců, při které se jely čtyři 22,5 km dlouhé okruhy s obávaným stoupáním v obci Veliká (Pinkasák) a se stoupáním Dolní Město-Rejčkov.  Samotný den konání 24.7.2004 byl asi nejteplejším dnem poslední dekády a tak většina účastníků nedokončila pro vyčerpání a dehydrataci. Časovku 2004 vyhrál Jan Zrzavý z Cykloklubu H. Brod v čase pod 3 hodiny. Byl to pěkný výkon. Bohužel Honza se posléze rozhodl dobrovolně opustit tento svět. Proto jsme pro další ročníky připojili k názvu závodu přívlastek „memoriál JZ“ jako vzpomínku na dobrého cyklistu a kamaráda.V dalších ročnících jsme už ustoupili od formy časovky jednotlivců a volili okruhový závod pro kategorii mužů i žen. Trasu závodu jsme vždy volili tak, aby se vícekrát dotkla místa startu a cíle a „doprovody“ sportovních účastníků měly možnost svého favorita povzbudit. Všechny ročníky také dodržely původní motto závodu – objet vrch Melechov. Termín závodu jsme přesunuli na druhou červencovou neděli, kdy se současně koná pouť v Loukově a je možné navštívit zdejší význačnou historickou památku kostel sv. Markéty.Od roku 2005 je součástí i vedlejší závod dětí na malém okruhu Meziklasí-Dolní Město křižovatka - Loukov  - Meziklasí. Děti tento okruh absolvují třikrát a ve všech ročnících se téměř všichni účastnící dětského závodu dočkali odměny.Cílem týmu pořadatelů je uspořádat soutěžní setkání amatérských cyklistů, přivést do pelotonu hlavního závodu dobré cyklisty kategorie Masters, ukázat účastníkům krásný kout přírody kolem vrchu Melechov (715 m n.m) a přilákat další adepty k aktivní nebo sportovní cyklistice.

 

 

Trasa hlavního závodu pro r. 2008:

·                               

66 km po silnicích II. a III. třídy

Image

 
Závodníci odstartují na návsi v osadě Meziklasí a vydají po silnici III. třídy směrem Smrčensko, Františkodol do Světlé n/S.. Zde odbočí doprava na silnici II.třídy Světlá n/S. – Humpolec. V Humpolci odbočují doprava na silnici II. třídy směr Koberovice - Ledeč n/S. po které jedou až k obci Kamenná Lhota. Zde odbočují doprava na silnice III. třídy a jedou směr Bojiště, za obcí Bojiště uhýbají vpravo na  obec Veliká, stoupání na Pinkasák a pokračují směr Trpišovice a Meziklasí. V tomto okamžiku mají na kontě cca 52 km a pokračují znovu po silnici III. třídy směrem Smrčensko, Františkdol do Světlé n/S.. Zde odbočí doprava na silnici II.třídy Světlá n/S. – Humpolec po které však jedou jen na křižovatku u Dolního Města kde se stáčí doprava a po silnici III. třídy směr Ledeč n/S. už směrují do cíle v Meziklasích. Cíl je umístěn u dopravní značky „konec obce“ ve stoupání na Ledeč n/S.

 

 

Místo a datum závodu

Místo startu a cíle                       Meziklasí (osada u Dolního Města)Datum konání                 druhou neděli v červenci tedy 13.07.2008Prezentace                    od 9:00 do 10:30Instruktáž                      v 10:45Start závodu                  v 11:00

 

 

Pravidla hlavního závodu

Závod jednotlivců v kategoriích:

muži         

muži nad 39 let (veteráni) ·         

ženy

Každý účastník musí absolvovat závod sám bez cizí pomoci. Časový limit 2 hod. 45 minut.Dobrovolný příspěvek na organizaci 50 Kč

.KAŽDÝ ÚČASTNÍK STARTUJE NA VLASTNÍ NEBEZPEČÍ!Závod se jede za plného silničního provozu – dodržování pravidel silničního provozu je povinné. Na místech křížení silnic jsou přítomni směrníci, kteří závodníky směrují, nemají však oprávnění zastavovat provoz.Doporučené vybavení – silniční koloPovinné vybavení – cyklistická přilba

Ceny

Vítězi hlavního závodu náleží do dalšího ročníku KM putovní broušený pohár.Cenami jsou dále odměněni první tři v každé kategorii.První tři místa v kategoriích dostanou pamětní diplom. Po vyhlášení je losována tombola pro všechny účastníky závodu.

Vedlejší dětský závod

Místo startu a cíle:

                      Meziklasí (osada u Dolního Města) stejné jako hlavní závod

Datum konání: druhou neděli v červenci tedy 13.07.2008

Prezentace: od 9:00 do 10:30

Instruktáž:10:45

Start závodu: 11:00

Trasa a pravidla vedlejšího dětského závodu

Okruh v délce 3,5 km Meziklasí – křižovatka Dolní Město – Loukov – Meziklasí je situován na silnice III. třídy a místní komunikace s minimálním provozem, povrch asfaltový průměrné kvality.

Kategorie do 10-ti let  (chlapci, dívky)  závod musí absolvovat s doprovodem dospělé osoby

10 – 15 let (chlapci a dívky)

Každý účastník musí absolvovat závod sám bez cizí pomoci. Časový limit 1 hodina.Dobrovolný příspěvek na organizaci 30 Kč.KAŽDÝ ÚČASTNÍK STARTUJE NA VLASTNÍ NEBEZPEČÍ!Doporučené vybavení – silniční kolo, horské koloPovinné vybavení – cyklistická přilba Ceny obdrží první tři v každé dětské kategorii.Všichni účastníci dětského závodu obdrží diplom.