2016

POHÁR MELECHOVA 2016

30.4. VILÉMOVICKÁ mtb120

16.7. KOLEM MELECHOVA 

23.7. TRIATLON MELECHOV 

27.8. XTR MELECHOV 

15.10. BĚH ŠEPTOUCHOVEM

5.11. X KROS STVOŘIDLA      VÝSLEDKY.xls  .pdf   REPORT

___________________________________________________________________

RESUMÉ POHÁRU MELECHOVA 2016

TABULKA

 Závěrečným podnikem byl dovršen i Melechovský pohár, souboj mezi Ondrou a Petrem o vítězství nakonec o pár setin bodu lépe vyšel pro „mladšího partyzána“ a po několika nadějných letech si kýžený pohár konečně odvezl. Druhé místo bere loňský vítěz Petr Miláček a bronz připadnul na nestárnoucího Frantu Tichého... celý článek

REPORT XKS 2016

 ...už na asfaltu se dělí zrno od plev, záhy rád odcouvám mezi plevy, utíká kvinteto Petr, Ondra, Vávris, Libor a Roman Kocúrek, stíhá je Franta a další dva borci, už na louce to ale přestávám vnímat, nohy začínají s nastoleným tempem nesouhlasit podezřele rychle, o spálených plicích ani nemluvě. Polar mi po závodě dává za pravdu, asfalt tempem 3:00/km a chvílemi i méně není úplně komfortní tempo k povídání... celý článek

X. TERENNÍ BĚH VE STVOŘIDLECH

VÝSLEDKY .xls  pdf.  Foto1  Foto2

POHÁR MELECHOVA PŘED STVOŘIDELSKÝM KROSEM

TABULKA

Závodní sezóna je u konce a na začátku listopadu uzavřeme poslední kapitolu Poháru Melechova na Stvořidelských stráních. Šeptouchovský běh rozhodl již s předstihem o vítězce celé soutěže v ženské kategorii, když Alča Křikavová nenašla konkurentku a obhájí titul z loňska. Aby toho nebylo málo, tak se navíc teď dostala svými vyrovnanými výkony a především účastí na všech závodech na stříbrnou pozici v celém hodnocení. Samozřejmě po seškrátní nejhorších výsledků bude vše jinak. Ale o tom potom. V mužích se situace značně vyhrotila a pravděpodobně uvidíme bitvu titánů. Nyní vede humpolecký Luboš Nováků před Vláďou Trýbem, po seškrtání se ovšem do popředí dostávají ostří hoši ze zálohy. Melechovského "Sagana" Ondru Pajera s obhájcem prvenství Petrem Miláčkem nyní dělí pouhých 72 tisícin bodu, což v přepočtu na "krosové" vteřiny činí nicotných 8 sekund!! Ondrovi tedy k uhájení první pozice stačí celý závod sledovat Petrův trikot nejlépe tak, aby byl schopný na štítku přečíst, na kolikátku to tričko Peťas pere. Boj o bronz také není rozhodnutý a jsou ve hře tři borci - Franta Tichý, Jindra Procházka a Tomáš Vávra. Těšme se tedy nejen na rozuzlení celé soutěže, ale hlavně na parádní atmosféru a guláš s pivem v cíli ;-)

X. TERENNÍ BĚH VE STVOŘIDLECH

5.11.2016

Prezence - 10:00 - 10:45 min

Start - 11:00

Vyhlášení vítězů závodu a Poháru Mlechova 2016 - 12:45

REGISTRACE

XKS16 V6

KVALITNĚ OBSAZENÝ ŠEPTOUCHOV VYHRÁL EDLMAN

VÝSLEDKY

Bez přehánění lze říci že 57. ročník Běhu Šeptouchovem se zapíše do své historie jako velmi kvalitní ročník , ať už z pohledu bohaté účasti , či skvělých výkonů. Tak třeba co se týká  hlavního závodu mužů, zde startovalo téměř 40 borců . Vítězný Edlman svým časem 27:40 stanovil novodobý rekord tratě , když porazil o téměř dvacet sekund , loňského vítěze Matyáše Pokornýho. Skvělou účastí a výkony se ale pyšnily i závody dětských kategorií. V ženách své loňské vítězství obhájila Alča Křikavová před druhou Danou Koudelovou a třetí Kristýnou Brabcovou.

PREVIEW ZÁVĚREČNÝCH BĚHŮ

Termínovka běžeckých závodů praská každý víkend ve švech a i melechovští činovníci přispějí svou troškou do mlýna. Nastávající sobotu hostí šeptouchovský lesopark již 57. ročník přespolního běhu, a za ta léta si našel pevné místo v běžeckém kalendáři nejednoho borce republikových kvalit. Elitní kategorie přijdou na řadu těsně před obědem, do té doby zaplní závodní trať ti nejmladší.Pro všestranné závoďáky, kteří usilují o bednu v celoročním poháru, plynou z tohoto závodu důležité body a především si budují výchozí pozici do posledního podniku. Situace na čele je napjatá, účast zatím přislíbena víceméně všemi favority, avšak hvozdy se přece jen nese nemilá zpráva o tom, že jeden z excelentních běžců a adeptů na zisk poháru byl skolen zápalem plic, tak uvidíme, jak se to nakonec vyvine.

Začátkem listopadu pak potem zkropí běžecký peloton i stráně v údolí řeky Sázavy v nedalekých Stvořidlech. Tímto závodem melechovská sezóna vrcholí, již nyní je možnost se registrací přihlásit. Tak naostřit hřebíky treter, lokty i psychickou odolnost, v sobotu na Šeptouchově naviděnou.

Beh sept 2016

POHÁR MELECHOVA PO XTR MELECHOV

TABULKA

Sezóna se přehoupla do své závěrečné části a dění v poháru začíná získávat jasné obrysy. Vedení si svým luxusním výkonem na XTR upevnil Franta Tichý v závěsu s Jindrou Procházkou a Lubošem Novákem, imaginární bílý trikot vedoucího závodníka však po seškrtání patří Ondrovi Pajerovi těsně před obhájcem Petrem Miláčkem, Franta "až" třetí. Tady to bude ještě velenapínavé. V ženách jasný lídr Alča Křikavová, v závěrečných bězích by musela úplně bouchnout, aby jí křišťálový pohár ve Stvořidlech nepatřil.

REPORT XTR MELECHOV 2016

 ...Cestou ke skutečnému vrcholu málem hodím kušnu, když mě křeč chytne zezadu ve stehně, potichu jdu a hlasitě nadávám, další borci mě míjí zleva zprava. Posílám tam Turbáče, kterého jsem měl původně na poslední km, kupodivu celkem zabírá, konečně se to dá nazvat alespoň parodií na běh. Hypnotizuju každou šipečku na stromě... celý článek

XV. TERENNÍ TRIATLON NA MELECHOVĚ

27.8.2016

Prezence - 8:00 - 9:30 min

Start - 10:15

Start dětských soutěží - 14:00

Vyhlášení vítězů - 15:45

PLAKAT xterrra 2016 2

ZPÁTKY DO MINULOSTI

Dnes se podíváme zpátky do minulosti na to, kdo je závodu XTR Melechov "nejvěrnější"... účastnická tabulka

NOVINKY XTR 2016: DĚTI A ŠTAFETY

V organizačním týmu dlouhá léta diskutované téma - DĚTSKÉ ZÁVODY - se konečně posouvá z úrovně verbální do terénu. Letos poprvé... celý článek

POHÁR MELECHOVA PŘED XTR MELECHOV

TABULKA

Po dalších dvou závodech se nám na čele Poháru vykristalizovala velesilná skupina borců. S plným počtem účastí vede tabulku Franta Tichý následovaný Jindrou Procházkou a Lubošem Novákem, nelze však podcenit ani závoďáky se dvěma zářezy číhajícími v záloze - Ondra Pajer s obhájcem prvenství Petrem Miláčkem. V pomyslném bílém trikotu vedoucí závodnice může v příštím závodě nastoupit Alča Křikavová, jenž celkem na pohodu vévodí ženám.

VÍTĚZI MELECHOVSKÉHO TRIATLONU JSOU BUČEK A VESELÁ

VÝSLEDKY.XLS

FOTO

REPORT

Jedna hodina dvacetsedm minut a dvacetdevět sekund. Tolik času zabralo vítězi Malého železného muže Melechova 2016 Martinu Bučkovi ke zdolání melechovských tratí 0,4 km - 35 km - 6,5 km. Se ztrátou jedné minuty a sedmi sekund proběhl jako druhý cílem Martin Korous. Na třetí příčce s časem 1:29:35 skončil domácí Ondřej Pajer. Ženám vládla Petra Veselá 1:37:59 na kterou nestačila druhá Milada Brabcová 1:46:07 ani třetí Sandra Pytlíková 1:51:25.

PRÁZDNINOVÝ "TRIPTYCH"

km plakt 2016 rotated   PLAKAT xterrra 2016 2  MZMM 2016

KOLEM MELECHOVA ZVÍTĚZILI HUNAL A DOLEŽALOVÁ

Pořadatelův report

Výsledky

Foto Milan Kuchař

Nejrychlejším mužem 13. ročníku silniční klasiky Kolem Melechova je Martin Hunal 1:49:20. Na druhém místě dojel Rostislav Krotký 1:49:38. Třetí příčku vybojoval Novotný Petr 1:52:31. Mezi ženami zvítězila Hana Doležalová 1:53:58, před druhou Alenou Křikavovou 2:01:19. Třetí skončila Dana Musilová.

 KUDY NA KOLEM MELECHOVA

Dostat se někdy na plánované místo, v tomto případě na místo startu, nemusí být vždy tak jednoduché. Jelikož opravy silnic  v regionu Havlíčkova Brodu jsou letos ve velké módě a situace se mění každým dnem, přinášíme aktualizované informace. Z Humpolce se již do Meziklasí nedostanete jinak než přes Kaliště, Proseč, Záběhlice, Dolní Město. Nejezděte přes Kejžlici zde je silnice plně uzavřena. Z Havlíčkova Brodu následujte značení směr Okrouhlice. Z Okrouhlice pak jeďte směr Lipnice, Dolní Město. On line registrace bude otevřena do pátku 15.7. do 12:00. V den závodu je možnost registrace na místě od 9:00. 

POHÁR MELECHOVA PŘED LETNÍ TRIÁDOU

TABULKA

Po jarním otvíráku ve Vilémovicích má papírově nejlepší pozici v Poháru (vyjma cross-country specialistů, kteří si pochopitelně vyjeli nejlepší body) před hlavními závody sezóny Jindra Procházka následovaný Martinem Knytlem a Jirkou Beránkem. Samozřejmě jedna vlašťovka jaro nedělá, ale v konečném zúčtování bude každá desetina dobrá. Uvidíme, jak se k tomu postaví ostatní borci brousící si zuby na skleněný pohár.

LETNÍ OTVÍRÁK-KOLEM MELECHOVA 

Prvním závodem letní triády je již tradičně silniční klasika Kolem Melechova. Hlavní organizátor upozorňuje na stále spuštěnou on line registraci  se zvýhodněným startovným. Jejím využitím účastníci šetří  čas nejen sobě ale i  organizatorům v samotný den závodu a  snižují tak předstartovní nervozitu. Pro příjezd na místo startu je potřeba počítat s těmito dopravními omezeními. Příjezd od Humpolce je přes Budíkov - Kejžlici z důvodu uplné uzavírky silnice mezi Čejovem a Kejžlicí. Od Havl. Brodu je příjezd přes Lipnici a to z důvodu uzavírky mezi Okrouhlicí a Babicemi. Šťastnou cestu , na shledanou na startu.

ROZHOVOR S JIRKOU PECHOU

Jirko, nezadržitelně se blíží už 19. ročník Melechovského triatlonu. Co nového jste pro účastníky nachystali?

To hlavní není úplně tak novinka. Loni se nám moc líbily dětské závody, které pořádal Tomáš Slavata. Letos má Tomáš termínovou kolizi s jiným závodem a nemůže k nám bohužel přijet. My jsme se rozhodli dětské závody uspořádat vlastními silami, loni to byl opravdu velký zážitek pro nás, a hlavně pro děti a jejich rodiče - o to prostě nemůžeme přijít.... celý rozhovor

___________________________________________________________________

 

KOLEM MELECHOVA 2016

km plakt 2016

___________________________________________________________________

Malý železný muž/žena Melechova

REGISTRACE:  ŠTAFETY    JEDNOTLIVCI

MZMM 2016

___________________________________________________________________

X. VILÉMOVICKÁ 120

!!! VÝSLEDKY !!!
REPORT MARŤAS V 120 2016

Sobota 30.4.2016

Prezentace:  13 hod. - 13hod.:45min

Start: 14:00

v120 plakat 2016

MELECHOVSKÉ RESUMÉ 2015

CELKOVÉ POŘADÍ

S posledním podnikem vyvrcholil i šestidílný seriál Pohár Melechova, který by se dal charakterizovat jako zápolení o nejuniverzálnějšího "melechovana". Už loňský ročník naznačil, že je tento souboj čím dál tím prestižnější a i první polovina letošní sezóny tomu odpovídala. celý článek

___________________________________________________________________